MovingTouch


 shiatsu therapie & massage praktijk


Home     Shiatsu     De Praktijk    Afspraak    Tarieven    Contact    Links    

  • Wat is Shiatsu
Shiatsu, ook wel drukpuntmassage genoemd (shi=vinger, atsu= druk), is een natuurgeneeswijze, ontstaan binnen de traditie van eeuwenoude Chinese geneeskunde. Shiatsu als behandelsysteem is later verder ontwikkeld in Japan tot een geneeskunde van hoog medische waarde. Als zodanig is deze therapie erkend door het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Zoals alle van oorsprong Oosterse therapie vormen is Shiatsu gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens door een eigen systeem van banen (de meridianen) stroomt. Dit eigen systeem is het energiestelsel.

In een gezond lichaam stroomt de levensenergie ongehinderd, het lichaam is dan in balans. Als de energiestroom verstoord is, is het lichaam uit evenwicht en kunnen ziekten, pijn of andere klachten ontstaan.

Er kunnen tal van oorzaken ten grondslag liggen aan energieverstoringen: o.a. klimaat veranderingen, verwondingen, verkeerde voeding, langdurige fysieke of psychische overbelasting, slecht functionerende organen, medicijngebruik of littekens.

Met Shiatsu kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van de levensenergie.
Via bepaalde punten op de meridianen, sleutel-punten of Tsubo’s, kan het energiestelsel worden beïnvloed en wordt het zelfhelende vermogen van de mens gestimuleerd. De balans wordt hersteld en zowel lichamelijk als geestelijk welzijn wordt bevorderd.

In onze visie is de Natuurgeneeskundige Shiatsu therapie gebaseerd op 3 hoofdpijlers, namelijk de Westerse geneeskunde, de Oosterse geneeskunde (Traditional Chinese Medicine en het Namikoshi behandelsysteem) en de algemene Natuurgeneeskunde.